Wykonanie
Sporo osób zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać nadmiar
ogórków, lub jaki odmienny sposób ich przygotowania wymyślić :) A może być dużym zaskoczeniem, jak pyszne są na ciepło, podsmażone na
maśle, ze sporą ilością
czosnku. Próbowaliście kiedyś ? Jeśli nie, to bardzo zachęcam.Stawiam też dychę, że równie smaczne będą z odrobiną
curry lub z
koperkiem - na wypadek, gdyby ktoś nie lubił
czosnku.
Składniki :6-8 niewielkich
ogórków gruntowych (jak najmniej pestek)1 łyżka
masła2 ząbki
czosnkusól ziołowaPrzygotowanie :Umyte
ogórki kroję ze skórką w bardzo cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewam
masło, wkładam
ogórki, lekko je
solę i smażę bez przykrycia ok. 5 minut, mieszając. Dodaję przeciśnięty przez praskę
czosnek, smażę jeszcze 2-3 minuty.
Ogórki powinny zmięknąć i stać się szkliste. Podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.Przepis autorski.