ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokuskus 0,5 szklanekkalarepka 4 sztukmięso mielone z indyka 300 gramówjajka 1 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowychpomidory 4 sztukmasło 1 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkitymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wrzątkiem zalać kuskus tak, aby był przykryty 1 cm warstwą płynu, przykryć i odstawić do napęcznienia. Kalarepki oczyścić, od spodu ściąć cienki plasterek i odciąć wierzch z listkami. Ze środka wydrążyć miąższ, pozostawiając ściankę o grubości ok. 1 cm. Wydrążony miąższ posiekać, dodać mielone mięso, kuskus, jajko, posiekana natkę, doprawić sola oraz pieprzem. Dobrze wymieszanym farszem napełnić kalarepki i przykryć odciętymi wierzchami. Kalarepki włożyć do rondla, dodać pokrojone w kostkę pomidory, masło, rozdrobniony czosnek i tymianek. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: