Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kuskus 0,5 szklanek
kalarepka 4 sztuk
mięso mielone z
indyka 300 gramów
jajka 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wrzątkiem zalać
kuskus tak, aby był przykryty 1 cm warstwą płynu, przykryć i odstawić do napęcznienia.
Kalarepki oczyścić, od
spodu ściąć cienki plasterek i odciąć wierzch z listkami. Ze środka wydrążyć miąższ, pozostawiając ściankę o grubości ok. 1 cm. Wydrążony miąższ posiekać, dodać
mielone mięso,
kuskus,
jajko, posiekana
natkę, doprawić
sola oraz
pieprzem. Dobrze wymieszanym farszem napełnić
kalarepki i przykryć odciętymi wierzchami.
Kalarepki włożyć do rondla, dodać pokrojone w kostkę
pomidory,
masło, rozdrobniony
czosnek i
tymianek. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: