ßßß Cookit - przepis na Kalarepka faszerowana mielonym i kuskusem

Kalarepka faszerowana mielonym i kuskusem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kuskus 0,5 szklanek
kalarepka 4 sztuk
mięso mielone z indyka 300 gramów
jajka 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wrzątkiem zalać kuskus tak, aby był przykryty 1 cm warstwą płynu, przykryć i odstawić do napęcznienia. Kalarepki oczyścić, od spodu ściąć cienki plasterek i odciąć wierzch z listkami. Ze środka wydrążyć miąższ, pozostawiając ściankę o grubości ok. 1 cm. Wydrążony miąższ posiekać, dodać mielone mięso, kuskus, jajko, posiekana natkę, doprawić sola oraz pieprzem. Dobrze wymieszanym farszem napełnić kalarepki i przykryć odciętymi wierzchami. Kalarepki włożyć do rondla, dodać pokrojone w kostkę pomidory, masło, rozdrobniony czosnek i tymianek. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 30 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9304/Kalarepka-faszerowana-mielonym-i-kuskusem