ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoindyk 2 kilogramówjabłka 2 sztukcielęcina mielona 150 gramówmięso mielone drobiowe 300 gramówwątróbki drobiowe 200 gramówszalotki 4 sztuknatka pietruszki według uznaniaczosnek 2 ząbkitymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone wątróbki pociąć na kawałki. Opłukanego, osuszonego indyka natrzeć solą, pieprzem i roztartym ząbkiem czosnku. oprószyć tymiankiem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. oczyszczone cebulki pokroić w kostkę. kilka opłukanych listków natki pietruszk8i drobno posiekać. oba mielone mięsa wymieszać z wątróbkami, cebulą i natką. Obrane jabłka pokroić na małe kawałeczki i dołożyć do farszu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. indyka napełnić przygotowanym farszem. Ułożyć w brytfance i polać stopionym masłem. Podlać wodą i piec 1.5 - 2 godzin w 180 stopniach, polewając tworzącym się sosem z dna brytfanki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: