Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty 30 dekagramów
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
papryka konserwowa 5 sztuk
ogórki konserwowe 3 sztuk
sos majonezowy 1/2 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
rzeżucha według uznaniaWykonanie:
Ser pokroić drobno w słupki, z
papryki zdjąć skórkę i pokroić w paski,
ogórki pokroić w drobną kostkę. Przygotowane
ogórki wymieszać z
sosem majonezowym, dodać
ser i
pietruszkę, przyprawić do smaku
solą, pierzem i
cukrem. Posypać równomiernie pokrojoną
papryką. Dookoła półmiska uformować gruby wałek z
rzeżuchy.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: