Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 700 gramów
cebula 1 sztukrosół z kostki 1 litrów
żółty ser tarty 100 gramówsok z
pomarańczy 100 mililitrów
śmietana kwaśna 100 mililitrów
masło 50 gramów
cukier 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Oczyszczoną
marchewkę 2/3 pokroić na grube kawałki, dodać do
cebuli i podsmażyć. Zalać rosołem i gotować pod przykryciem 20 minut. Zupę zmiksować. Pozostałą
marchewkę pokroić w cienkie plasterki. Razem z
sokiem pomarańczowym,
serem i
śmietaną dodać do zupy, wymieszać doprawiając do smaku
solą,
pieprzem i szczyptą
cukru. Gotować 5 minut na małym ogniu. Posypać
natką i podawać z
białym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: