ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 700 gramówcebula 1 sztukrosół z kostki 1 litrówżółty ser tarty 100 gramówsok z pomarańczy 100 mililitrówśmietana kwaśna 100 mililitrówmasło 50 gramówcukier 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Oczyszczoną marchewkę 2/3 pokroić na grube kawałki, dodać do cebuli i podsmażyć. Zalać rosołem i gotować pod przykryciem 20 minut. Zupę zmiksować. Pozostałą marchewkę pokroić w cienkie plasterki. Razem z sokiem pomarańczowym, serem i śmietaną dodać do zupy, wymieszać doprawiając do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotować 5 minut na małym ogniu. Posypać natką i podawać z białym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: