Pyszne danie, łatwe w przygotowaniu. Dla fanów kurczaka :))) Przepis pochodzi ze Szwecji.Składniki: (4 porcje) 1 dl = 100 ml4 średnie filety z kurczakasól, pieprz50 g szynkigarść natki pietruszki1 łyżeczka musztardy francuskiej2 dl gęstej śmietany lub creame fraiche2 dl sera żółtegoSposób przygotowania:Włącz piekarnik na 225°C. Ułóż kurczaki w szklanej, żaroodpornej formie, posyp solą i pieprzem. Sos: wsyp do miski szynkę pokrojoną na małe kawałki, poszatkowaną natkę pietruszki, musztardę, na końcu dodaj śmietanę i ser, wymieszaj łyżką. Rozłóż sos na kurczakach. Zapiekaj na środkowej półce w piekarniku około 30 - 35 minut, aż ser się zarumieni. Podawaj z ryżem ugotowanym z odrobiną kurkumy i świeżym szpinakiem. Smacznego!