Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bułka czerstwa 25 dekagramów
masło 0.5 kostek
cukier puder 0.5 szklanek
woda 0.5 szklanek
rum 2 łyżek stołowych
jabłka winne 50 dekagramówWykonanie:
Bułkę pokroić na kromki,
jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Nie perforowaną wkładkę wysmarować
masłem i ułożyć na jej dnie warstwę
bułki, pokryć
jabłkami, posypać
cukrem, położyć kilka kawałków
masła. Powtarzać tę kolejność aż do wyczerpania produktów. Dobrze ucisnąć, skropić
wodą i
rumem. Przykryć listkiem białego papieru, a
potem pokrywką lub talerzykiem. Wstawić wkładkę do szybkowaru, umieścić ją na pewnej wysokości od dna, stosując np. podstawkę. Wlać na dno szybkowaru 2 szklanki
wody, szybkowar zamknąć i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać zaraz, gdy stanie się letni.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: