Wykonanie
Za oknem już zimniej niż cieplej niestety...Niedawno siedząc w domu myślałam już trochę o zbliżającym się roku szkolnym i jesieni, która przychodzi do nas WIELKIMI krokami. Jedynym tego plusem, oprócz kolorowych liści i beretów na głowach dziewczyn jest duuuużo
jabłek :)To one właśnie najbardziej kojarzą mi się z tą
porą roku.Szarlotki na ciepło, musy, przeciery i kompoty, a to wszystko baardzo mocno
jabłkowe. Najlepiej z dodatkiem aromatycznych przypraw np.
cynamonu :)Moja propozycja na dzisiejszy wieczór jest prosta i szybka, ale
ryż z
jogurtem i tym musem zapadnie Wam w pamięci na długo :)Produkty:1 kg
jabłekłyżka
masłacynamoncukier puder1/4 szklanki
wodyCukier puder i
cynamon według smaku :)Etapy przygotowania:
Jabłka obierz, powycinaj gniazda i pokrój na drobną kostkęDo rondelka nalej
wody i chwilę zagrzej, dodaj
jabłka i gotuj na wolnym ogniu do całkowitego zmięknięciaW międzyczasie dodaj
cukier puder, łyżkę
masła i
cynamonNa koniec zblenduj wszystko na zupełnie gładki musSmacznego!