ßßß Cookit - przepis na Tatar z miecznika

Tatar z miecznika

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
miecznik 250 gramów
kapary 1 łyżek stołowych
filety anchois 1 łyżek stołowych
serek śmietankowy 200 gramów
koper włoski 1 sztuk
oliwa extra vergine 80 mililitrów
buraki 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
pomidorki cherry według uznania
koperek według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane buraki ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Ułożyć je gęsto na talerzu. Surowego miecznika, kapary i anchois drobno posiekać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany tatar ułożyć w okrągłej foremce i wyłożyć na carpaccio z buraka. Rybę przykryć warstwą serka. Na wierzchu ułożyć koper włoski uprzednio doprawiony sokiem z cytryny i oliwą. Gotowy tatar udekorować cząstkami pomidorków i gałązkami kopru.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9413/Tatar-z-miecznika