Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomiecznik 250 gramów
kapary 1 łyżek stołowychfilety
anchois 1 łyżek stołowych
serek śmietankowy 200 gramów
koper włoski 1 sztuk
oliwa extra vergine 80 mililitrów
buraki 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
pomidorki cherry według uznania
koperek według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
buraki ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Ułożyć je gęsto na talerzu. Surowego miecznika,
kapary i
anchois drobno posiekać. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Przygotowany tatar ułożyć w okrągłej foremce i wyłożyć na carpaccio z
buraka.
Rybę przykryć warstwą
serka. Na wierzchu ułożyć
koper włoski uprzednio doprawiony
sokiem z cytryny i
oliwą. Gotowy tatar udekorować cząstkami
pomidorków i gałązkami
kopru.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: