Wykonanie
« Powrót  ĆwibakDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka krupczatka 8 łyżek stołowych
olejek cytrynowy 1 sztuk
margaryna 1 kostek
cukier puder 250 gramów
żółtko 1 sztuk
kakao według uznaniaWykonanie:Oddzielić
żółtka od
białek, do
białek dodać
cukier, i ubić na sztywno ,
żółtka rozmieszać z
olejkiem,dodać pianę z
cukrem (ubitą) i resztę lekko łyżeczką rozmieszać. Piec przez 25-45 minut w temperaturze 189 stopni C.Masa:
margarynę,
cukier puder,
żółtko,
kakao, wszystko razem wymieszać.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: SzesanaData: 2009-04-17A co z mąką?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: