ßßß Cookit - przepis na Ćwibak

Ćwibak

Wykonanie

« Powrót  
Ćwibak
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka krupczatka 8 łyżek stołowych
olejek cytrynowy 1 sztuk
margaryna 1 kostek
cukier puder 250 gramów
żółtko 1 sztuk
kakao według uznania
Wykonanie:
Oddzielić żółtka od białek, do białek dodać cukier, i ubić na sztywno ,żółtka rozmieszać z olejkiem,dodać pianę z cukrem (ubitą) i resztę lekko łyżeczką rozmieszać. Piec przez 25-45 minut w temperaturze 189 stopni C.
Masa: margarynę,cukier puder, żółtko, kakao, wszystko razem wymieszać.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Szesana
Data: 2009-04-17
A co z mąką?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5924/Ćwibak