ßßß Cookit - przepis na Śledź z chrzanem

Śledź z chrzanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 6 sztuk
por 1 sztuk
cebula czerwona 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
chrzan 12 plastry
liść laurowy 2 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowych
pieprz biały 1 łyżek deserowych
pieprz czarny 1 łyżek deserowych
ocet winny 1 szklanek
cukier 400 gramów
Wykonanie:
Marynata: wymieszać ocet z cukrem i 1,5 szklanki wody. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, wystudzić.
Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki. Umyte śledzie moczyć 2,5 h często zmieniając wodę. Osączone pokroić na duże kawałki i wymieszać z warzywami, chrzanem i przyprawami. Zalać marynatą i odstawić na 12h.
Uwagi:
Pieprz biały ziarna Pieprz czarny ziarna
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9686/Sledz-z-chrzanem