Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 6 sztuk
por 1 sztuk
cebula czerwona 3 sztuk
marchewka 2 sztuk
chrzan 12 plastry
liść laurowy 2 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowych
pieprz biały 1 łyżek deserowych
pieprz czarny 1 łyżek deserowych
ocet winny 1 szklanek
cukier 400 gramówWykonanie:Marynata: wymieszać
ocet z
cukrem i 1,5 szklanki
wody. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż
cukier się rozpuści, wystudzić.Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki. Umyte
śledzie moczyć 2,5 h często zmieniając
wodę. Osączone pokroić na duże kawałki i wymieszać z warzywami,
chrzanem i przyprawami. Zalać marynatą i odstawić na 12h.Uwagi:
Pieprz biały ziarna
Pieprz czarny ziarnaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: