ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 8 sztukcukier 150 gramówczekolada gorzka 200 gramówmasło 150 gramówcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptamąka 150 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukier puder 3 łyżek stołowychtruskawki 125 gramówcukier żelujący 100 gramówpolewa z gorzkiej czekolady 300 gramówkakao 1 łyżek stołowychpralinki według uznaniaWykonanie:Połamana czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i solą, dodając po żółtku, roztopiona czekoladę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. na końcu połączyć z piana ubitą z białek, na sztywno, z dodatkiem cukru pudru. Ciasto przełożyć do formy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok. 25 minut w 175 stopniach, wystudzić.Oczyszczone truskawki pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem żelującym. Spód ciasta przekroić na pół. Posmarować żelem truskawkowym i przykryć drugą połową. Polewę roztopić w gorącej kąpieli wodnej i posmarować nią wierzch ciasta, gdy zastygnie, pokroić ciasto na trójkąty. Oprószyć kakao i ozdobić truskawkami oraz pralinami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: