Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
filet śledziowy 4 sztuk
majonez 125 mililitrów
śmietana kwaśna 125 mililitrów
musztarda 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
cebula posiekana 2 łyżek stołowych
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz brubo zmielony 1 łyżek deserowychWykonanie:Opłukane filety moczyć 60 minut w
mleku lub wodzie, osączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Majonez połączyć ze
śmietaną,
pieprzem,
musztardą, rozdrobnionym
czosnkiem,
cebulą i
koperkiem, doprawić
solą i
cukrem.
Śledzie ułożyć na półmisku i zalać sosem
koperkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: