ßßß Cookit - przepis na Śledź w sosie koperkowym

Śledź w sosie koperkowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
filet śledziowy 4 sztuk
majonez 125 mililitrów
śmietana kwaśna 125 mililitrów
musztarda 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
cebula posiekana 2 łyżek stołowych
koperek posiekany 2 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz brubo zmielony 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Opłukane filety moczyć 60 minut w mleku lub wodzie, osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Majonez połączyć ze śmietaną, pieprzem, musztardą, rozdrobnionym czosnkiem, cebulą i koperkiem, doprawić solą i cukrem. Śledzie ułożyć na półmisku i zalać sosem koperkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5295/Sledz-w-sosie-koperkowym