Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 8 sztuk
grzyby suszone 10 dekagramów
ser bryndza 10 dekagramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
koperek według uznaniaWykonanie:1.
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, wydrążyć środek i ułożyć na blasze.2. Farsz: namoczone, ugotowane i posiekane
grzyby mieszamy razem z posiekaną i przyrumienioną na
maśle cebulą, dodajemy rozgniecione środki
ziemniaków i
bryndzę; solimy.3. Farsz nakładamy do
ziemniaków i wkładamy do gorącego piekarnika.4. Pieczemy 30 min., polewamy
śmietaną z rozmąconą
mąką i zapiekamy jeszcze 10 min.Podajemy z
kefirem z
pieprzem.Uwagi:6-8 dużych
ziemniaków (po 1 na osobę)Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: