ßßß Cookit - przepis na Jarzyny pod słoniną

Jarzyny pod słoniną

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
ziemniak 50 dekagramów
marchew 4 sztuk
por 4 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
słonina 10 dekagramów
kminek 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Marchew ostrugać i przekrajać wzdłuż. Białe części porów wymyć dokładnie i pokrajać na grubsze talarki. Obrane ziemniaki pokrajać w sporą kostkę. Włoską kapustę przekrajać na 8 części. Cebulę pokrajać w talarki. W rondlu lub naczyniu ogniotrwałym rozgrzać olej, włożyć przygotowane jarzyny, osolić i oprószyć pieprzem, posypać posiekanym kminkiem, na wierzchu ułożyć jak najcieniej pokrajane plastry boczku lub słoniny. Całość zalać 3 szklankami wody, naczynie przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 1 godz.
Uwagi:
słonina lub tłusty boczek, kminek w gałązce
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1677/Jarzyny-pod-slonina