Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
ziemniak 50 dekagramów
marchew 4 sztuk
por 4 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
słonina 10 dekagramów
kminek 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Marchew ostrugać i przekrajać wzdłuż. Białe części
porów wymyć dokładnie i pokrajać na grubsze talarki. Obrane
ziemniaki pokrajać w sporą kostkę.
Włoską kapustę przekrajać na 8 części.
Cebulę pokrajać w talarki. W rondlu lub naczyniu ogniotrwałym rozgrzać
olej, włożyć przygotowane jarzyny, osolić i oprószyć
pieprzem, posypać posiekanym
kminkiem, na wierzchu ułożyć jak najcieniej pokrajane plastry
boczku lub
słoniny. Całość zalać 3 szklankami
wody, naczynie przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 1 godz.Uwagi:
słonina lub tłusty
boczek,
kminek w gałązcePotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: