Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidorki koktajlowe 6 sztuk
ogórek zielony 100 gramów
seler naciowy 1 łodyga
cebula 1 sztuk
ser biały chudy 20 gramów
migdały 10 sztuksuchar zbożowy 1 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
rzeżucha 1 łyżek stołowychlistki
kolendry według uznaniaWykonanie:Na rozgrzanej
oliwie smażyć
migdały 3 minuty. Osuszyć na papierowym ręczniku i grubo posiekać. Oczyszczoną małą
cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na patelni razem z pokrojonym
ogórkiem,
selerem i
pomidorkami. Mieszając smażyć ok. 2 minuty. Zestawić z ognia i dodać kilka listków
kolendry i
rzeżuchę, doprawić do smaku. Przełożyć na talerz, posypać
białym serem i prażonymi
migdałami, skropić
sokiem z cytryny. Podawać z sucharem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: