ßßß Cookit - przepis na Sałatka z migdałami

Sałatka z migdałami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidorki koktajlowe 6 sztuk
ogórek zielony 100 gramów
seler naciowy 1 łodyga
cebula 1 sztuk
ser biały chudy 20 gramów
migdały 10 sztuk
suchar zbożowy 1 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
rzeżucha 1 łyżek stołowych
listki kolendry według uznania
Wykonanie:
Na rozgrzanej oliwie smażyć migdały 3 minuty. Osuszyć na papierowym ręczniku i grubo posiekać. Oczyszczoną małą cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na patelni razem z pokrojonym ogórkiem, selerem i pomidorkami. Mieszając smażyć ok. 2 minuty. Zestawić z ognia i dodać kilka listków kolendry i rzeżuchę, doprawić do smaku. Przełożyć na talerz, posypać białym serem i prażonymi migdałami, skropić sokiem z cytryny. Podawać z sucharem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10409/Salatka-z-migdalami