Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
borowik suszony według uznania
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta 2 łyżek stołowych
mąka 1 szklanek
żółtko 1 sztuk
oliwa według uznania
woda według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Farsz:ugotowane
grzyby siekamy drobno to samo robimy z
cebulką wszystko to zasmażamy na
maśle.Następnie dodajemy
przyprawy i
bułkę tartą.Masę tą odstawiamy do wychłodzenia. Ciasto:
mąkę,
sól,
żółtko,
oliwę,
wodę mieszamy na jednolite elastyczne ciasto. Następnie na stolnicy wałkujemy ciasto na cienki placek.Wycinamy z niego małe kwadraciki i układamy na nich farsz sklejamy uszka i układamy na wcześniej oprószonej
maka stolnicy. Uszka gotujemy w lekko posolonej wodzie z dodatkiem
oleju by sienie sklejały.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: