Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopęczak 25 dekagramów
boczek wędzony 20 dekagramów
cebula 1 sztuk
śmietana słodka 5 dekagramów
ser żółty 10 dekagramów
włoszczyzna bez
kapusty 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
kaszę na sypko. Rozdrobnione warzywa udusić w małej ilości tłuszczu, podlewając odrobiną
wody.
Boczek pokroić w kostkę (można go wcześniej lekko podsmażyć),
cebulę posiekać. Składniki wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, posypać
utartym serem. Zapiekać w gorącym piekarniku około pół godziny. Podawać z surówką z
kiszonej kapusty.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: