ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z pęczaku

Zapiekanka z pęczaku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pęczak 25 dekagramów
boczek wędzony 20 dekagramów
cebula 1 sztuk
śmietana słodka 5 dekagramów
ser żółty 10 dekagramów
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować kaszę na sypko. Rozdrobnione warzywa udusić w małej ilości tłuszczu, podlewając odrobiną wody. Boczek pokroić w kostkę (można go wcześniej lekko podsmażyć), cebulę posiekać. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, posypać utartym serem. Zapiekać w gorącym piekarniku około pół godziny. Podawać z surówką z kiszonej kapusty.
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/212/Zapiekanka-z-peczaku