ßßß
Składniki:25 dag makaronu spaghetti1 mała cebulka10 dag wędzonego boczku1/4 szklanki śmietany (u mnie 18%)2 jajka1 łyżka posiekanej natki pietruszki2 łyżki drobno startego żółtego seraewentualnie ząbek czosnkusól, pieprzSposób przygotowania:1. Boczek kroimy w kostkę,solimy i rumienimy na patelni. Zdejmujemy boczek i pozostawiamy tłuszcz, na którym następnie przyrumieniamy drobno posiekaną cebulę. Ponownie dodajemy boczek i chwilkę smażymy.2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.3. Podgrzewamy śmietanę. Wlewamy do miski, dodajemy jajka, zmiażdżony czosnek, 1 łyżkę tartego żółtego sera i pieprz. Energicznie mieszamy. Dodajemy gorący makaron i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy ciepły boczek z cebulą, wszystko łączymy.4. Spaghetti przekładamy na talerze, dekorujemy resztą tartego żółtego sera oraz siekaną natką pietruszki.
SMACZNEGO :)