Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 1000 gramów
cukier 2 szklanek
jajko 6 sztuk
margaryna 0.5 kostek
kasza manna 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
rodzynki 100 gramów
sorbet cytrynowy według uznania
olejek cytrynowy według uznania
herbatnik 2 sztukWykonanie:Po utarciu
margaryny z
cukrem dodać przekręcony
ser, po
żółtku,
kaszę,
mąkę ziemniaczaną proszek i zapach. Całość dobrze utrzeć na jednolitą masę. Na końcu dodać pianę ubitą z
białek i delikatnie wymieszać. Dużą blachę wyłożyć
ciastkami a na to masę
serową. Piec 60 minut w temp.200 stopni.Uwagi:Do ciasta używamy dwóch paczek
herbatników.Zimny sernik można oblać lukrem lub
polewą czekoladową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: