ßßß Cookit - przepis na Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ser biały 1000 gramów
cukier 2 szklanek
jajko 6 sztuk
margaryna 0.5 kostek
kasza manna 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
rodzynki 100 gramów
sorbet cytrynowy według uznania
olejek cytrynowy według uznania
herbatnik 2 sztuk
Wykonanie:
Po utarciu margaryny z cukrem dodać przekręcony ser, po żółtku, kaszę, mąkę ziemniaczaną proszek i zapach. Całość dobrze utrzeć na jednolitą masę. Na końcu dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Dużą blachę wyłożyć ciastkami a na to masę serową. Piec 60 minut w temp.200 stopni.
Uwagi:
Do ciasta używamy dwóch paczek herbatników.Zimny sernik można oblać lukrem lub polewą czekoladową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3388/Sernik-wiedenski