Jeżeli chodzi o babkę fix, miałam do niej mieszane uczucia, ciasto robi się dość nietypowo, mianowicie dodajemy do niego gorącą roztopioną margarynę a wtedy robi się ciapa. Jednak już po kilku minutach w piekarniku ciasto wyrasta ale do ostatniej chwili jest miękkie, wiąże się dopiero gdy ostyga. Piekłam 60 minut w 180 stopniach w formie o wymiarach 12 cm x 36 cm.Składniki:1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 kostka margaryny1 szklanka cukru4 jajkapłaska łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowycytrynaWykonanie:Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym tak aby kryształki cukru nie były wyczuwalne, dodać obie mąki i dokładnie wymieszać. Margarynę rozpuścić i wlać gorącą do ciasta, dokładnie wymieszać na końcu wysypać proszek do pieczeniaskórkę z cytryny i sok z cytryny, jeszcze raz dokładnie wymieszać.Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Lidl :