ßßß
... chwilę później nie było już nawet słodkich okruszków ...Składniki:1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 szklanka mąki pszennej1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta2 łyżeczki cukru waniliowego Delecta3/4 kostki margaryny3 jajka1 szklanka cukru kryształPrzygotowanie:Do miski wsypujemy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delekta. Mieszamy składniki. Następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy Delecta. Znów mieszamy. W między czasie rozpuszczamy 3/4 margaryny. Do miski wbijamy 3 jajka, mieszamy kuchenną trzepaczką. Następnie wlewamy ciepłą (, ale nie gorącą) rozpuszczoną margarynę. Wszystko razem mieszamy, aż do połączenia składników (jednolita, płynna masa). Ja łączę składniki w sposób tradycyjny kuchenną trzepaczką lub drewnianą łyżką, ale można użyć w tym celu również miksera lub blendera. Należy tylko zastosować mniejszą moc.Gotową masę wlewamy do keksówki i wkładamy do nagrzanego (góra dół) do 180 stopni piekarnika . Pieczemy 40-45 minut (do tzw. suchego patyczka).Smacznego