ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet śledziowy 8 sztukmleko 1 szklanekmigdały 50 gramówśliwki suszone 300 gramówolej 80 mililitrówcukier 1 szczyptasok z cytryny 2 łyżek stołowychnatka pietruszki, gałązki według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Filety moczyć przez 2,5h w mleku, osaczyć, zwinąć w ruloniki, a mleko wylać. Sparzone migdały obrać ze skórki i drobno posiekać. Umyte śliwki namoczyć przez 30 minut w 1/2 szklanki wody i rozgotować je. Masę śliwkową przetrzeć przez sito, dodać olej i migdały, mieszając doprawić cukrem, solą oraz sokiem cytrynowym. Ruloniki śledziowe ułożyć na półmisku, polać sosem i udekorować natką.Uwagi:Sok z cytryny można zastąpić octem winnym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: KarinaData: 2009-12-21Brzmi bardzo zachęcająco ;) myślę, że się skuszę chociaż myślę, że warto posypać go parzonymi płatkami migdałów pozdr.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: