Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
matiasy 8 sztuk
ocet winny 1 szklanek
woda 1 szklanek
cukier 0,75 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
gorczyca 0,25 łyżek deserowych
marchewka 1 sztuk
cebulka 1 sztukWykonanie:Wypłukane
matiasy moczyć 2 h w wodzie lub
mleku, by stały się mniej słone. Oczyszczona
marchewkę i
cebule pokroić w cienkie plasterki.Marynata: zagotować
ocet z
wodą,
cukrem,
listkiem laurowym,
zielem angielskim i ziarnami
gorczycy, wystudzić.Zimną marynatą zalać ułożone w słoiku zwinięte w ruloniki
śledzie, poprzekładane
marchewką i
cebulą. Wstawić do lodówki na 2 dni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: