ßßß Cookit - przepis na Śledzie w marynacie

Śledzie w marynacie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
matiasy 8 sztuk
ocet winny 1 szklanek
woda 1 szklanek
cukier 0,75 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
gorczyca 0,25 łyżek deserowych
marchewka 1 sztuk
cebulka 1 sztuk
Wykonanie:
Wypłukane matiasy moczyć 2 h w wodzie lub mleku, by stały się mniej słone. Oczyszczona marchewkę i cebule pokroić w cienkie plasterki.
Marynata: zagotować ocet z wodą, cukrem, listkiem laurowym, zielem angielskim i ziarnami gorczycy, wystudzić.
Zimną marynatą zalać ułożone w słoiku zwinięte w ruloniki śledzie, poprzekładane marchewką i cebulą. Wstawić do lodówki na 2 dni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9610/Sledzie-w-marynacie