Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet ze śledzia 6 sztuk
mleko 2 szklanek
borowik suszony 50 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
orzechy laskowe 0.5 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Filety moczyć przez 3 godz w
mleku. Wymoczone wcześniej
grzyby i pokrojoną cienko
cebulę dusić na
maśle. Pod koniec dodać pokrojone w grube plastry filery i posiekane
orzechy. Dusić 2 minuty, doprawić
sola i
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor:
BeciaData: 2008-12-04
Miód dodaje się pod koniec duszenia razem z posiekanymi
orzechami.Autor: murzinData: 2008-12-03a co zrobić z miodem?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: