Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
czereśnie 500 gramów
cukier 100 gramów
wiśniówka 3 łyżek stołowych
mąka 0,75 szklanek
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
jajka 3 sztuk
śmietana gęsta 200 mililitrów
masło 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
bułka tarta 1 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
skórka cytrynowa otarta 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone
czereśnie wydrylować, posypać łyżką
cukru, skropić
wiśniówka, wymieszać i odstawić.Do naczynia dać przesianą
mąkę, dodać resztę
cukru,
cukier waniliowy, otartą
skórkę z cytryny i szczyptę
soli, ubite
jajka i wymieszać. na koniec dodać
śmietanę i dobrze wymieszać.Średniej wielkości formę na tartę wysmarować
masłem i obsypać
bułką tartą, ułożyć
czereśnie i zalać je przygotowanym
ciastem. piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić, wyjąć z formy i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: