Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czereśnie 500 gramów
mąka 150 gramów
jajka 3 sztuk
sól 1 szczypta
śmietana 200 mililitrów
cukier 100 gramów
wiśniówka 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, wydrylowane
czereśnie (mogą też być z kompotu) posypać łyżką
cukru i wymieszać z
wiśniówką.Do przesianej
mąki dodać resztę
cukru,
cukier waniliowy,
skórkę z cytryny oraz szczyptę
soli.
Jajka ubić i tez dodać do
mąki i wymieszać. Dolać
śmietanę i ponownie dobrze wymieszać.
Masłem posmarować formę na tartę i oprószyć
bułka tartą. Ułożyć w niej
czereśnie i zalać
ciastem. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Lekko ostudzone wyjąc z formy i oprószyć
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: