Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
żółtko 12 sztuk
białko 10 sztuk
ser biały 1500 gramów
masło 1 kostek
cukier puder 600 gramów
budyń waniliowy 20 gramów
cytryna 2 sztuk
bułka tarta 500 gramówWykonanie:Utrzeć
masło z
cukrem pudrem, dodając po jednym
żółtku, ucierać i dodawać po trochę przekręcony
ser,
cukier waniliowy,
budyń w proszku. Wszystko utrzeć na gładką masę. Teraz wycisnąć sok z dwóch
cytryn, a na koniec dodać pianę ubitą, na sztywni, z 10
białek i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować resztą
masła.
Bułką tarta obsypać blachę pod papierem i na papierze - grubo ok.1 cm. Na
bułkę tartą wyłożyć masę
serową. Całość przykryć papierem i piec w temp.180 - 200 stopni, ok. 60 minut.Uwagi:
Drogi,ale bardzo dobry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: