ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegożółtko 12 sztukbiałko 10 sztukser biały 1500 gramówmasło 1 kostekcukier puder 600 gramówbudyń waniliowy 20 gramówcytryna 2 sztukbułka tarta 500 gramówWykonanie:Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku, ucierać i dodawać po trochę przekręcony ser, cukier waniliowy, budyń w proszku. Wszystko utrzeć na gładką masę. Teraz wycisnąć sok z dwóch cytryn, a na koniec dodać pianę ubitą, na sztywni, z 10 białek i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować resztą masła. Bułką tarta obsypać blachę pod papierem i na papierze - grubo ok.1 cm. Na bułkę tartą wyłożyć masę serową. Całość przykryć papierem i piec w temp.180 - 200 stopni, ok. 60 minut.Uwagi:Drogi,ale bardzo dobry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: