ßßß Cookit - przepis na Sernik cytrynowy

Sernik cytrynowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
żółtko 12 sztuk
białko 10 sztuk
ser biały 1500 gramów
masło 1 kostek
cukier puder 600 gramów
budyń waniliowy 20 gramów
cytryna 2 sztuk
bułka tarta 500 gramów
Wykonanie:
Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku, ucierać i dodawać po trochę przekręcony ser, cukier waniliowy, budyń w proszku. Wszystko utrzeć na gładką masę. Teraz wycisnąć sok z dwóch cytryn, a na koniec dodać pianę ubitą, na sztywni, z 10 białek i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować resztą masła. Bułką tarta obsypać blachę pod papierem i na papierze - grubo ok.1 cm. Na bułkę tartą wyłożyć masę serową. Całość przykryć papierem i piec w temp.180 - 200 stopni, ok. 60 minut.
Uwagi:
Drogi,ale bardzo dobry.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3391/Sernik-cytrynowy