Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopłaty
śledziowe 6 sztuk
ocet 0,5 szklanek
liście laurowe 3 sztuk
cebula 2 sztuk
cukier 1,5 łyżek stołowych
rodzynki 50 gramów
ziele angielskie 60 sztuk
goździki 40 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte
śledzie zalać zimną
wodą i moczyć 2h, osączyć i pokroić na kawałki. Zagotować
ocet ze szklanką
wody i liśćmi laurowymi, do wrzącego wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w talarki
cebulę oraz
cukier. Gotować 5 minut, dodać
rodzynki i odstawić do ostygnięcia pod przykryciem.
Ziele angielskie i
goździki z mielić w młynku.W słoiku ułożyć warstwami osączoną z zalewy
cebulę z
rodzynkami i
śledzie. Każdą warstwę posypać dość obficie przygotowanymi korzeniami, całość lekko docisnąć. Na koniec wlać do słoika trochę sosu z gotowania
cebuli, a na wierzch
oliwę. Wstawić do lodówki najkrócej na trzy dni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: kasia35Data: 2009-01-30Dzięki za Przepisik Skorzystałam ze
śledzików Contimax Mniam! Palce Lizać!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: