Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 200 gramów
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
pory 250 gramów
majonez 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę i usmażyć na
oleju. Tylko białe części
pora pokroić na talarki, ułożyć na sicie i sparzyć wrzątkiem, a
potem przelać zimną
wodą.
Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut i odcedzić. Składniki sałatki wymieszać z
majonezem. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
sokiem z cytryny. Wierzch posypać posiekanymi
orzechami.Uwagi:Do sałatki można tez wykorzystać wędzonego
kurczaka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: