ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka 200 gramówrodzynki 50 gramóworzechy włoskie 50 gramówpory 250 gramówmajonez 4 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Tylko białe części pora pokroić na talarki, ułożyć na sicie i sparzyć wrzątkiem, a potem przelać zimną wodą. Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut i odcedzić. Składniki sałatki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wierzch posypać posiekanymi orzechami.Uwagi:Do sałatki można tez wykorzystać wędzonego kurczaka.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: