ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 600 gramówoliwa 4 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukpory (tylko białe części)500 gramówjajka 1 sztukciasto filo - płaty 2 sztukolej arachidowy 1 litrówsos tatarski 8 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę. Nadziać je na patyczki, ułożyć na płaskim dużym talerzu, pokropić marynatą, przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.Szaszłyki piec ok. 10 minut w 200 stopniach.Oczyszczone pory pokroić w plasterki i blanszować 5 minut w osolonym wrzątku. Osączyć, przełożyć do salaterki, wymieszać z roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem.Ciasto podzielić na 6 kawałków i skropić wodą. Każdym płatem ciasta wyłożyć oddzielną foremkę. Na cieście położyć pory. Zamknąć pakieciki, zawijając brzegi ciasta do środka i naciskając brzegi palcami. Wyjąć krokieciki z foremek, włożyć do rozgrzanego oleju. Smażyć, aż się zrumienią, ale nie mocno. Podawać od razu z szaszłykami i sosem tatarskim.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: