Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
sok z cytryny według uznania
jajka 4 sztuk
musztarda miodowa 2 łyżek stołowych
parmezan 2 łyżek stołowych
olej według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone piersi przeciąć formując duże płaty i rozbić lekko tłuczkiem, wkładając pomiędzy 2 warstwy folii. Oprószyć
mięso sola oraz
pieprzem i skropić
sokiem z cytryny. Przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.Ugotowane na twardo
jajka obrać i posmarować
musztardą oraz obtoczyć w startym
parmezanie.
Jajka ułożyć na środku sznycli, zawinąć i obwiązać nicią bawełnianą. Usmażyć w głębokim
oleju, na rumiano przez ok. 10-15 minut.Uwagi:
Piersi kurczaka można zastąpić 4 sznyclami z
piersi indyka.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: