ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi kurczaka 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniasok z cytryny według uznaniajajka 4 sztukmusztarda miodowa 2 łyżek stołowychparmezan 2 łyżek stołowycholej według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone piersi przeciąć formując duże płaty i rozbić lekko tłuczkiem, wkładając pomiędzy 2 warstwy folii. Oprószyć mięso sola oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.Ugotowane na twardo jajka obrać i posmarować musztardą oraz obtoczyć w startym parmezanie. Jajka ułożyć na środku sznycli, zawinąć i obwiązać nicią bawełnianą. Usmażyć w głębokim oleju, na rumiano przez ok. 10-15 minut.Uwagi:Piersi kurczaka można zastąpić 4 sznyclami z piersi indyka.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: