ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodorsz 400 gramówziemniaki 1 kilogramówczosnek 10 ząbkinatka pietruszki 1 porcjaolej 0,5 szklanekoliwa 0,5 listkówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Filety zalać wodą i odstawić na noc. Ugotować do miękkości w małej ilości wody bez przypraw. Wyjąc i oczyścić z ości, a wywar zachować.Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plastry. W natłuszczonej brytfannie ułożyć na przemian warstwy ziemniaków i ryb. na spodzie i na gorze powinny być ziemniaki. Każdą warstwę posypać posiekanym czosnkiem, natką, oprószyć solą oraz pieprzem. Polać ciepłym olejem wymieszanym z oliwą oraz odrobina wywaru z dorsza. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: