Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dorsz 400 gramów
ziemniaki 1 kilogramów
czosnek 10 ząbki
natka pietruszki 1 porcja
olej 0,5 szklanek
oliwa 0,5 listków
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Filety zalać
wodą i odstawić na noc. Ugotować do miękkości w małej ilości
wody bez przypraw. Wyjąc i oczyścić z ości, a
wywar zachować.Oczyszczone
ziemniaki pokroić w cienkie plastry. W natłuszczonej brytfannie ułożyć na przemian warstwy
ziemniaków i ryb. na spodzie i na gorze powinny być
ziemniaki. Każdą warstwę posypać posiekanym
czosnkiem,
natką, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Polać ciepłym
olejem wymieszanym z
oliwą oraz odrobina
wywaru z
dorsza. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: