ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina 500 gramówolej 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukgorący bulion 1 litrówziemniaki 500 gramówmrożone jarzyny 600 gramówprzyprawa jarzynowa według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Mięso dokładnie umyć pod bieżącą, zimną wodą, osaczyć. Następnie pokroić je na małe kawałeczki. Cebulę oczyścić,obrać, pokroić w drobną k W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso. Dodać pokrojoną cebulę. Zalać gorącym bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki opłukać, drobno posiekać. Po 30 minutach gotowania mięsa dodać do niego jarzyny i ziemniaki. Wsypać przyprawę jarzynową i gotować jeszcze 15 min. Zupę wlać na talerze, posypać natką.Uwagi:Mięso umyć pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Na¬ciąć w nim głębokie kieszenie, włożyć w nie cząstki brzoskwiń. Wieprzowinę natrzeć przyprawą, solą, pieprzem i rozmarynem. Naszpikować goździkami. Brytfannę wysmarować tłuszczem, włożyć mięso i wstawić do piekarnika na¬grzanego do 190°C. Piec ok. 1 i 1/2 godziny. Co jakiś czas pieczeń polewać tworzącym się sosem, aby zewnętrzna warstwa zbyt mocno się nie spiekła. Cebulę oczyścić, obrać, pokroić w średniej grubości plastry. Na 20 min przed końcem pieczenia mięso obłożyć plastrami cebuli i ponownie wstawić do piekarnika. Parę minut przed końcem pieczenia mięso oprószyć cukrem. Wyjąć, udekorować świeżym rozmarynemAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaZupyKomentarze:Autor: frytekData: 2010-01-20badzo interesujaceDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: