ßßß Cookit - przepis na Schab duszony z dymką

Schab duszony z dymką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab z kością 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
tymianek 2 łyżek deserowych
rosół wołowy 1 szklanek
dymka pęczki 3 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Schab umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Mięso zrumienić na smalcu ze wszystkich stron. Dodać posiekaną cebulę i tymianek, dusić na małym ogniu 45 minut, pod przykryciem, podlewając rosołem wołowym z kostki. Dymkę umyć i odciąć ciemnozielone końce. Stopić masło, dodać cukier i zeszklić na nim pokrojoną w duże kawałki dymkę. Dodać pozostałe masło, sól i pieprz. Przed podaniem odciąć mięso od kości i obłożyć je dymką.
Uwagi:
Dymkę można zastąpić porami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Polecam!!!! Very nice :)))
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4600/Schab-duszony-z-dymka