Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
schab z kością 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
tymianek 2 łyżek deserowychrosół wołowy 1 szklanek
dymka pęczki 3 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Schab umyć, osuszyć, oprószyć
solą i
pieprzem.
Mięso zrumienić na
smalcu ze wszystkich stron. Dodać posiekaną
cebulę i
tymianek, dusić na małym ogniu 45 minut, pod przykryciem, podlewając rosołem wołowym z kostki.
Dymkę umyć i odciąć ciemnozielone końce. Stopić
masło, dodać
cukier i zeszklić na nim pokrojoną w duże kawałki
dymkę. Dodać pozostałe
masło,
sól i
pieprz. Przed podaniem odciąć
mięso od kości i obłożyć je
dymką.Uwagi:
Dymkę można zastąpić
porami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Polecam!!!!
Very nice :)))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: