Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
bułka czerstwa 200 gramów
bulion warzywny 0.75 litrów
wino białe wytrawne 0.25 litrów
cebula 1 sztuk
boczek w plastrach 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
szczypiorek według uznania
ser ementaler 200 gramów
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Bułkę pokroić w kostkę zalać gorącym rosołem , pozostawić na 10 minut.
Ser utrzeć na tarce.Gdy
bułka zmięknie, przetrzeć przez sito, zagotować na małym ogniu, dodać
wino białe ser,
szczypiorek,
natkę, doprowadzić do wrzenia.Można posypać skwarkami z
boczku i
cebuli.Uwagi:Bardzo pyszna i wykwintna zupa. Pasuje na każdą uroczystość.
Natka pietruszki i
szczypiorek posiekaneAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: