ßßß Cookit - przepis na Zupa serowo-bekonowa

Zupa serowo-bekonowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
bułka czerstwa 200 gramów
bulion warzywny 0.75 litrów
wino białe wytrawne 0.25 litrów
cebula 1 sztuk
boczek w plastrach 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
szczypiorek według uznania
ser ementaler 200 gramów
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Bułkę pokroić w kostkę zalać gorącym rosołem , pozostawić na 10 minut.Ser utrzeć na tarce.Gdy bułka zmięknie, przetrzeć przez sito, zagotować na małym ogniu, dodać wino białe ser, szczypiorek, natkę, doprowadzić do wrzenia.Można posypać skwarkami z boczku i cebuli.
Uwagi:
Bardzo pyszna i wykwintna zupa. Pasuje na każdą uroczystość.Natka pietruszki i szczypiorek posiekane
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z serem
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3548/Zupa-serowo-bekonowa