ßßß Cookit - przepis na Ciasto z migdałami i winogronami

Ciasto z migdałami i winogronami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
winogrona jasne 750 gramów
suchary pełnoziarniste 150 gramów
goździki 3 sztuk
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
migdały 120 gramów
masło 8 łyżek stołowych
cukier 8 łyżek stołowych
śmietana 5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
sok z winogron 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Suchary zmielić razem z goździkami, dodać cynamon oraz proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. 80g obranych migdałów zmielić, a resztę drobno posiekać. Masło utrzeć na puch z cukrem, zmielonymi migdałami, śmietana oraz żółtkami. Dodać sproszkowane suchary. Na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno z białek. Ciasto przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu poukładać winogrona i posypać posiekanymi migdałami. Piec 60 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto polać sokiem winogronowym i ostudzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10973/Ciasto-z-migdalami-i-winogronami