Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
winogrona jasne 750 gramówsuchary pełnoziarniste 150 gramów
goździki 3 sztuk
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
migdały 120 gramów
masło 8 łyżek stołowych
cukier 8 łyżek stołowych
śmietana 5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuksok z
winogron 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte
winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Suchary zmielić razem z
goździkami, dodać
cynamon oraz
proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. 80g obranych
migdałów zmielić, a resztę drobno posiekać.
Masło utrzeć na puch z
cukrem, zmielonymi
migdałami,
śmietana oraz
żółtkami. Dodać sproszkowane suchary. Na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno z
białek. Ciasto przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu poukładać
winogrona i posypać posiekanymi
migdałami. Piec 60 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto polać
sokiem winogronowym i ostudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: