ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowinogrona jasne 750 gramówsuchary pełnoziarniste 150 gramówgoździki 3 sztukCynamon 0,5 łyżek deserowychproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmigdały 120 gramówmasło 8 łyżek stołowychcukier 8 łyżek stołowychśmietana 5 łyżek stołowychjajka 4 sztuksok z winogron 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Suchary zmielić razem z goździkami, dodać cynamon oraz proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. 80g obranych migdałów zmielić, a resztę drobno posiekać. Masło utrzeć na puch z cukrem, zmielonymi migdałami, śmietana oraz żółtkami. Dodać sproszkowane suchary. Na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno z białek. Ciasto przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu poukładać winogrona i posypać posiekanymi migdałami. Piec 60 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto polać sokiem winogronowym i ostudzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: