Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 500 gramów
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
herbata liściasta 3 łyżek deserowych
czosnek 8 ząbki
jabłko winne 1 sztuk
sól według uznania
pieprz 1 szczyptaWykonanie:Umyte
mięso ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, osączyć, pokroić w cienkie paski, oprószyć
solą i
pieprzem. W rondlu rozgrzać
olej z łyżką
masła, wrzucić
mięso, mieszając smażyć 3 minuty na silnym ogniu. Dodać drobno posiekany
czosnek i chwilę dusić na małym ogniu, posypać
herbatą i obranym ze skórki i pokrojonym w kostkę
jabłkiem, lekko skropić
wodą, dodać pozostałe
masło i dusić pod przykryciem ok. 25 minut. Podawać z
ryżem i surówkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: