ßßß Cookit - przepis na Herbaciana potrawka

Herbaciana potrawka

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 500 gramów
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
herbata liściasta 3 łyżek deserowych
czosnek 8 ząbki
jabłko winne 1 sztuk
sól według uznania
pieprz 1 szczypta
Wykonanie:
Umyte mięso ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, osączyć, pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać olej z łyżką masła, wrzucić mięso, mieszając smażyć 3 minuty na silnym ogniu. Dodać drobno posiekany czosnek i chwilę dusić na małym ogniu, posypać herbatą i obranym ze skórki i pokrojonym w kostkę jabłkiem, lekko skropić wodą, dodać pozostałe masło i dusić pod przykryciem ok. 25 minut. Podawać z ryżem i surówkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5980/Herbaciana-potrawka