Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
masło 150 gramów
jajka 3 sztuk
cukier puder 300 gramów
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek stołowych
śmietana 200 mililitrów
borówki 250 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:Podgrzej piekarnik do temp. 200 st. Tłuszcz rozpuść w rondelku lub w kuchence mikrofalowej i pozostaw do wystudzenia.
Jajka ubij z
cukrem na puszystą masę, najlepiej w mikserze, a
mąkę wymieszaj z
proszkiem do pieczenia.Do
jajek dodaj
śmietanę, roztopiony tłuszcz oraz
mąkę z
proszkiem do pieczenia i wymieszaj na gładką masę.Niedużą, prostokątną formę, o wymiarach ok. 20x30 cm, wyłóż papierem do pieczenia. Wypełnij ją
ciastem, umieszczając na wierzchu
owoce. piecz na ruszcie w dolnej części piekarnika przez ok. 20 min.Ciasto wyjmij z formy razem z papierem i pozostaw do ostygnięcia.Po wystygnięciu zdejmij ciasto z papieru i podziel je na ok. 20 kwadratowych porcji. Tuż przed podaniem oprósz każdą z nich
cukrem pudrem.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: