Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 100 gramów
cukier puder 100 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 100 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychesencja waniliowa 1 łyżek deserowych
masło 100 gramów
cukier puder 225 gramówesencja waniliowa 0 , 5 łyżek deserowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Podgrzej piekarnik do temp. 200 st. W otwory blachy do muffinków włóż 12 papierowych foremek.Składniki ciasta ucieraj w dużej misce mikserem ręcznym lub drewnianą łyżką, aż do powstania gładkiej masy, czyli ok. 2 min.Za pomocą 2 łyżek wypełnij foremki do połowy
ciastem. Piecz przez 15 min. lub do momentu, kiedy wyrosną i nabiorą złotobrązowego koloru. Następnie wyjmij je z formy i wyłóż do ostygnięcia.Przygotuj krem, ucierając na gładką masę
masło,
cukier puder i esencję
waniliową.Łyżeczką o ostrych brzegach zrób okrągły otwór na czubku każdego
ciastka. Wykrojone fragmenty muffinków przekrój na pół. Do powstałych otworów wyciśnij przez szprycę nieco kremu, a następnie udekoruj muffiny wyciętymi wcześniej fragmentami, tak, by kształtem przypominały motylki. Przed podaniem oprósz je delikatnie
cukrem pudrem.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: