ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 4 szklanekjajka 4 sztukśmietana 1 szklanekmasło 1 kostekcukier puder 4 łyżek stołowychWykonanie:Do przesianej mąki dodać masło, żółtka oraz kwaśną śmietanę. Posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na dobę do lodówki.Rozwałkować je na plastry półcentymetrowej grubości i szklanką wykrawać krążki, a kieliszkiem środki. Ciastka maczać w lukrze utartym z białek i cukru pudru. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec w gorącym piekarniku ok. 10 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: