ßßß Cookit - przepis na Ciasto z czerwonymi porzeczkami i kruszonką

Ciasto z czerwonymi porzeczkami i kruszonką

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna 130 gramów
cukier 130 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
masło 100 gramów
cukier 100 gramów
mąka 150 gramów
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
porzeczka czerwona 400 gramów
Wykonanie:
Oczyszczone porzeczki osączyć.Do naczynia wlać mleko, wbić jajka, dodać margarynę, cukier (130g), przesiane 250g mąki, proszek oraz sól i utrzeć mikserem na masę o konsystencji gęstego kremu. Przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać.
Kruszonka: 150g mąki zagnieść z masłem, 100g cukrem i cukrem waniliowym, a potem palcami rozkruszyć.
Ciasto posypać równomiernie porzeczkami, a potem kruszonką. piec ok. 50 minut w 180 stopniach, ostudzić. Posypać cukrem pudrem. Kroić całkowicie wystudzone.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9268/Ciasto-z-czerwonymi-porzeczkami-i-kruszonka