Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna 130 gramów
cukier 130 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
masło 100 gramów
cukier 100 gramów
mąka 150 gramów
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
porzeczka czerwona 400 gramówWykonanie:Oczyszczone
porzeczki osączyć.Do naczynia wlać
mleko, wbić
jajka, dodać
margarynę,
cukier (130g), przesiane 250g
mąki, proszek oraz
sól i utrzeć mikserem na masę o konsystencji gęstego kremu. Przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać.Kruszonka: 150g
mąki zagnieść z
masłem, 100g
cukrem i
cukrem waniliowym, a
potem palcami rozkruszyć.Ciasto posypać równomiernie
porzeczkami, a
potem kruszonką. piec ok. 50 minut w 180 stopniach, ostudzić. Posypać
cukrem pudrem. Kroić całkowicie wystudzone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: