Pyszny, lekki kokosowy placek w sam raz do popołudniowej herbatki. Przepis na ciasto pochodzi z gazetki "Najlepsze Ciasta".Składniki:20 dag margaryny45 dag cukru4 jajka1 opakowanie cukru waniliowego50 dag mąki25 dag masła2 łyżeczki proszku do pieczenia25 dag wiórków kokosowych18 łyżek mlekaszczypta soliMargarynę ucieramy w misce. Do utartej margaryny dodajemy żółtka, 20 dag cukru oraz cukier waniliowy.Następnie cały czas ucierając dodawać na przemian przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i 12 łyżek mleka.Białka ubić w wysokim naczyniu na sztywną pianę ze szczyptą soli, a następnie wymieszać ją z zawartością miski.Ciasto wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 25 minut do tzw. suchego patyka.Wiórki kokosowe z masłem i mlekiem zagotować na małym ogniu cały czas mieszając.Masę lekko ostudzić a następnie wyłożyć na ciasto.Całe ciasto odstawić do ostygnięcia. Smacznego !!!