ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna

Zupa rybna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar warzywny 2 litrów
filet z ryby 700 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Rybę pokroić na paseczki zalać wywarem i gotować około 20 minut na małym ogniu. Mąkę mieszamy w garnku z małą ilością zimnej wody., wlewamy do wrzątku ciągle mieszając zupę. Gdy się zagotuje dodajemy posiekana natkę pietruszki. Zupa pasuje też do łazanek
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wigilia
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5765/Zupa-rybna