Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka ziemniaczana 2 szklanek
mąka pszenna 6 łyżek stołowych
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 20 gramów
jajko 6 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
wódka 2 łyżek stołowych
cukier puder 1 szklanek
białko 1 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek deserowychWykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z
cukrami. Wbijać po
jajku i nadal ucierać, dodać
mąki wymieszane z proszkiem. Wlać
olej i
alkohol, wymieszać na gładką masę. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.45 minut w 180 stopniach, na jasnozłoty kolor. Zimne ciasto polać utartym lukrem i udekorować kandyzowanymi
owocami oraz
płatkami migdałowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-12wyśmieniteDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: