Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
boczek 10 dekagramówtłuszcz 2 dekagramów
cebula 2 sztuk
marchew 2 sztuk
ziemniak 4 sztuk
brukiew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
mleko 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
liście laurowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pokroić na niewielkie kawałki i na godzinę namoczyć w
zsiadłym mleku lub
serwatce,
potem osuszyć w ściereczce i obrumienić na tłuszczu w szybkowarze. Dodać oczyszczoną i pokrojoną
cebulę i również zrumienić, wsypać
mąkę, wymieszać, o czym wlać
mleko i
śmietanę, Włożyć oczyszczone i okrojone w kostkę warzywa i
boczek, posypać pokruszonym
listkiem laurowym,
solą i
pieprzem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwagi:
wieprzowina bez kości może być z części przedniej, małe
marchwekiPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: