ßßß Cookit - przepis na Gulasz wieprzowy z brukwią

Gulasz wieprzowy z brukwią

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
boczek 10 dekagramów
tłuszcz 2 dekagramów
cebula 2 sztuk
marchew 2 sztuk
ziemniak 4 sztuk
brukiew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
mleko 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
liście laurowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso pokroić na niewielkie kawałki i na godzinę namoczyć w zsiadłym mleku lub serwatce, potem osuszyć w ściereczce i obrumienić na tłuszczu w szybkowarze. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i również zrumienić, wsypać mąkę, wymieszać, o czym wlać mleko i śmietanę, Włożyć oczyszczone i okrojone w kostkę warzywa i boczek, posypać pokruszonym listkiem laurowym, solą i pieprzem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwagi:
wieprzowina bez kości może być z części przedniej, małe marchweki
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1675/Gulasz-wieprzowy-z-brukwia