ßßß Cookit - przepis na Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek

Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 300 gramów
fasolka szparagowa 300 gramów
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
rzodkiewki 6 sztuk
orzechy brazylijskie 50 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
estragon 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowaną fasolę pokroić na kawałki, a oczyszczone rzodkiewki w plasterki, oczyszczone pieczarki w półplasterki i wszystko wymieszać w salaterce.
Sos winegret przygotować z soku z cytryny, oliwy, posiekanego świeżego estragonu, soli oraz pieprzu. 2/3 sosu wlać do salaterki i wymieszać z warzywami. W reszcie sosu zanurzać umyte, pokrojone na pół pomidorki i rozłożyć je na salaterce. Sałatkę udekorować orzechami brazylijskimi. Podawać z bagietką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8129/Salatka-z-fasolki-szparagowej-i-pieczarek