ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z pieczarek

Carpaccio z pieczarek

nazwa

Wykonanie

Dziś już ostatni dzień Pieczarkowego Tygodnia, z tej okazji postanowiłam przygotować coś innego, a o czym myślałam już od dawna - carpaccio z pieczarek. Ponieważ często zdarzało mi się podjadać surowe pieczarki, gdy coś z nich przygotowywałam i bardzo mi one smakowały, w końcu zebrałam się i poświęciłam im całe danie i osobny wpis. Carpaccio niesamowicie mi smakowało, zjadłam cały talerz, który widzicie na zdjęciach. Mam nadzieję że lubicie surowe pieczarki i że to danie zasmakuje Wam tak jak mnie;) Oczywiście jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, każdemu uda się je przygotować. Gorąco polecam!
Składniki :
300g świeżych, jędrnych, bielutkich pieczarek
sok z cytryny
oliwa z oliwek extra virgin (lub oliwa truflowa)
sól, pieprz
Przygotowanie :
Pieczarki obrać i schłodzić przez kilka minut w zamrażarce, aby łatwiej było je kroić, pokroić na cieniutkie plasterki i ułożyć na talerzu, aby lekko na siebie nachodziły. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, mocno posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem (może być kolorowy). Natychmiast podawać.
Smacznego !
Źródło:http://codzienne-gotowanie.blogspot.com/2015/04/carpaccio-z-pieczarek.html