Wykonanie
Dziś już ostatni dzień
Pieczarkowego Tygodnia, z tej okazji postanowiłam przygotować coś innego, a o czym myślałam już od dawna - carpaccio z
pieczarek. Ponieważ często zdarzało mi się podjadać surowe
pieczarki, gdy coś z nich przygotowywałam i bardzo mi one smakowały, w końcu zebrałam się i poświęciłam im całe danie i osobny wpis. Carpaccio niesamowicie mi smakowało, zjadłam cały talerz, który widzicie na zdjęciach. Mam nadzieję że lubicie surowe
pieczarki i że to danie zasmakuje Wam tak jak mnie;) Oczywiście jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, każdemu uda się je przygotować. Gorąco polecam!

Składniki :300g świeżych, jędrnych, bielutkich
pieczareksok z cytrynyoliwa z oliwek extra virgin (lub
oliwa truflowa)
sól,
pieprz
Przygotowanie :
Pieczarki obrać i schłodzić przez kilka minut w zamrażarce, aby łatwiej było je kroić, pokroić na cieniutkie plasterki i ułożyć na talerzu, aby lekko na siebie nachodziły. Skropić
oliwą i
sokiem z cytryny, mocno posolić i popieprzyć świeżo zmielonym
pieprzem (może być kolorowy). Natychmiast podawać.

Smacznego !