ßßß
Potrzebne będą:- filety z tilapii (po 1-2 na porcję, zależnie od ich wielkości)- oliwa z oliwek- sól i pieprz- plasterki cytryny, ukrojone bardzo cienko, prawie jak papier, po 1-2 na każdy filet- pieczarki (w tym wypadku brązowe crimini)Sposób wykonania:1) Pieczarki myjemy i układamy w naczyniu żaroodpornym, po czym solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą.
2) Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C i wkładamy naczynie z pieczarkami.3) Filety rybne solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą z obu stron, po czym układamy na blasze do pieczenia i na każdy filet kładziemy po 2-3 plastry cytryny.4) Po ok. 10 minutach pieczenia się pieczarek wstawiamy do piekarnika blachę z rybami i pieczemy 15-20 minut.
Smacznego =)Agnieszka