ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegołosoś wędzony w plastrach 350 gramówmusztarda 1 łyżek deserowychczosnek rozdrobniony 1 ząbkikoperek posiekany 2 łyżek deserowychocet winny 2 łyżek deserowycholiwa 4 łyżek stołowychsałata mieszana (różne rodzaje)115 gramówplasterki pomarańczy według uznaniaplasterki cutryny według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Plastry łososia złożyć w harmonijkę.Sos winegret: wymieszać musztardę, czosnek, koper, ocet, sól i pieprz. Dolać oliwę cały czas mieszając, aż powstanie sos o konsystencji majonezu.Na rozgrzanej patelni smażyć porcje ryby 3 minuty z każdej strony, aż ryba będzie gorąca. Sałatę polać sosem winegret i rozłożyć na 4 talerzach. Na wierzchu ułożyć rybę. Polać resztą sosu oraz udekorować koperkiem i plasterkami cytrusów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: